Közösségi program portál
és helykereső

Az ezerarcú romantika – Benedekfi István (zongora) és Benedekfi Zoltán (hegedű, dob) estje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Műsor:
Kéler Béla: Magyar vígjáték nyitány Op. 108
Dimitri Shostakovich: Második keringő a második jazz szvitből (1938)
Edward Elgar: Salut d’amour
Johannes Brahms: Két magyar tánc (IV., II.)
Benedekfi testvérek: Angyalok tánca; Szerelmi áhítat; Csillagfény (hegedűszóló); Egy szerelem melódiái - válogatás (zongoraszóló); Homage a tango; Lángok; Nyitány; Álmodó óceán;Űrutazás
Műsorközlő: Marton Árpád művészeti író (az MMA ösztöndíjasa)
Az ifjú testvérpár 1995-ben kezdte zenei tanulmányait a Békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Iskolában, felsőfokú tanulmányaikat az SZTE Zeneművészeti Karon végezték. Már ez idő alatt számos hazai és nemzetközi sikert értek el. A testvérpár igen termékeny a zeneszerzés területén is. Országos eredménnyel is büszkélkedhetnek, a 2001-es Budapesti Bartók Béla Zeneszerzői Verseny különdíjasai lettek. Zenei tevékenységük első jelentős munkája a Dung Dot (Don’t Burn It) című vietnami-amerikai filmdráma kísérőzenéjének megírása volt. A film közönségdíjat kapott a XIX. Fukuokai Nemzetközi Filmfesztiválon, és a 2010-es Oscar-díj versenyen a legjobb idegennyelvű film kategóriában is jelölték. A legfrissebb munkájuk a Lovak című musical táncjáték zenéje. Koncertjeiken klasszikus szerzők kamara és szóló darabjait mutatják be, de előszeretettel játszanak saját darabokat is.
Benedekfi István 1998-ban és 2001-ben a Zeneművészeti Iskolák Országos Zongoraversenyén II. helyezést ért el. Egyetemi tanulmányai alatt kétszer volt országos első Szergej Rachmaninov, illetve Bartók Béla zongoraversenyeken. Szintén kétszer kapott különdíjat az első és a második Bartók Béla Nemzetközi Zongoraversenyen Szegeden. Jelenleg az SZTE Neveléstudományi doktori iskola doktorandusz hallgatója, emellett az Egyesült Államokban a Ball State Egyetemen posztgraduális képzésben is tanult.
Benedekfi Zoltán első helyezést ért el a Hubay – Mozart – Bartók hegedűversenyen 2006-ban. Többször részt vett Perényi Eszter, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin kurzusain, de legnagyobb mestere Szecsődi Ferenc Liszt-díjas hegedű virtuóz. Az Alföld Vonósnégyes vezető hegedűse és a stuttgarti kamarazenekar első hegedűse is egyaránt.
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.