Közösségi program portál
és helykereső

Az Alföld Quartet hangversenye

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Műsor:W. A. Mozart: d-moll quartet K421/417b
R. Schumann: Zongora quintet op. 44.
Közreműködik: Rázga Áron zongoraművész
A vonósnégyes tagjai: Hoffmann Ágnes (hegedű), Szomorné Budai Mariann (hegedű), Jankó Zita (brácsa), Szomor István (cselló)
Az Alföld Quartet 2012 novemberében alakult azzal a céllal, hogy a rendkívül gazdag kamarazenei irodalom remekeit mind szélesebb körben szólaltassák meg a Dél-alföldi régió és távolabbi országrészek hangversenytermeiben, templomaiban, művelődési központjaiban. A vonósnégyes fennállásának elmúlt éveit az együttes elkötelezett muzsikusainak hitvallása határozta meg: igényesség, profizmus, szakmai alázat és érzékenység a közönség zenei, lelki nyitottságára. Az így folyó munka a zenetörténet fontos korszakait felölelő repertoárt, a világi és egyházi stílusokban, műfajokban való otthonosságot, sőt az igényes szórakoztató muzsika előadását is magával hozta. Mindeközben a vonósnégyes a Dél-Alföldi régió egyik meghatározó zenei együttesévé nőtte ki magát. A klasszikus felálláson kívül a kreativitás és a színes programokra való törekvés énekegyüttessel, hangszeres szólistákkal, színművészekkel együtt megvalósított produkciókat is hozott. Az együttes 2017-ben magyar zeneművészet kategóriában elnyerte a Békés Megyei Prima Díjat.
Rázga Áron (1980, Békéscsaba) 2006-ban szerzett diplomát a Szegedi Tudományegyetem egyetemi zongora szakán dr. Kerek Ferenc növendékeként, majd 2009-ben végzett a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongorakísérő-korrepetitor szakán. A 2003-as debreceni Rahmanyinov zongoraversenyen első és különdíjat kapott. Jelenleg egykori iskolájának, a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára. Rendszeresen fellép különböző zenei formációkban Békés megyében. A Békéscsabai Jókai Színházban számos színpadi darabhoz adja szakmai tudását zenei vezetőként. Szűkebb hazája egyik legfoglalkoztatottabb zongoristája.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.