Közösségi program portál
és helykereső

Amerikai est - S. Dobos Márta hegedűművész és Klebniczki György zongoraművész hangversenye

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Közreműködik: SZTE ZMK Ütőhangszeres Együttes
Műsor:
Klebniczki György: Amerikai álom hegedűre és zongorára (ősbemutató)
Charles Ives: Szonáta hegedűre és zongorára Op. 4
Aaron Copland: Szonáta hegedűre és zongorára
Lou Harrison: Concerto for Violin with Percussion Orchestra (Magyarországi bemutató) George Gershwin: Három dal a Porgy and Bess című operából (S. Dobos Márta átirata)
Dr. S. Dobos Márta Verona hegedűművész-tanári diplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte. Pályáját Debrecenben kezdte. 1990-től Szegeden él, a SZTE Zeneművészeti Kar Vonós Tanszékének docense és a Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola hegedűtanára. Pályája kezdete óta rendszeresen koncertezik, Európa számos országában lépett fel. 2008-ban Artisjus-díjban részesült. 2011-ben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen doktori fokozatot szerzett. 2015-ben megkapta Szeged Város Alkotói Díját. 2016-ban és 2017-ben közös lemeze jelent meg Klebniczki György zongoraművésszel.
Klebniczki György egyetemi tanulmányait a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kezdte, és az SZTE Zeneművészeti Karán fejezte be 2006-ban. A Nemzetközi Bartók Zongoraverseny különdíjasa 2004-ben és 2006-ban. 2006 óta az SZTE Zeneművészeti Karának tanársegédje, korrepetitora. Zongoraművészi tevékenységeit elsősorban hangszeres zongorakísérőként, kamaraművészként folytatja, de számos rendezvényen, kamaraesteken szólistaként is fellép. Rendszeres fellépője a Szegedi Kortárszenei Napoknak, valamint az Őszi Kulturális Fesztivál és Egyetemi Tavasz kamaraestjeinek. Az elmúlt években, Turkuban és Darmstadtban is fellépett kamarazenei és szóló produkcióval. 2010-ben Artisjus-díjban részesült. Zenei tanulmányait jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájában folytatja.
Az Ütőhangszeres Együttes az SZTE Zeneművészeti Kar mindenkori ütőhangszeres hallgatóiból áll. Repertoárjukon a klasszikus ütőhangszeres irodalom mellett kortárs külföldi és magyar zeneszerzők művei is szerepelnek. Az együttest Siklósi Gábor ütőhangszeres művész, főiskolai docens irányítja.
Az együtes tagjai: Mucsi Gergő, Szives Márton, Czakó Gyula és Farkas Viktor

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.