Közösségi program portál
és helykereső

Alumni Uni - Tudásműhely: Fenntartható divat?

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Alumni Uni - Tudásműhely: Fenntartható divat?

Időpont: 2019. 10. 01.
Helyszín: JATE Klub
Előadók: Lakatos Márk és Zanin Éva
Moderátor: Szénási Enikő Lilla

!! Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (maximum 100 főt tudunk fogadni) !!
Helyfoglalás az ▶ iroda@sztealmamater.hu ◀ e-mail címen.

Vajon az emberek többsége tisztában van vele, hogy a divatipar a negyedik legkörnyezetszennyezőbb iparág a világon? A fast fashion termékeinek nagy része általában idő előtt kerül a kukába, mivel az alacsony ár és a gyorsan változó trendek hatására egyre kevesebbszer veszünk fel egy-egy ruhadarabot és gyakrabban halmozunk fel olyanokat, amelyeket egyszer sem veszünk fel. Vajon, ha többen tisztába lennének vele, hogy ezeket a termékeket milyen szörnyű körülmények között állítják elő - gondoljunk csak a Rana Plaza tragédiájára!, vagy, hogy egy póló, vagy farmer előállításához több ezer liter víz felhasználása szükséges, kétszer is meggondolnánk, hogy mit vásárolunk? Ezek után jogosan merül fel a kérdés: megéri-e az olcsó ruhadarabokat pár hétig használni, majd pedig eldobni, vagy inkább minőségi, időtálló, klasszikus darabokból lenne érdemes összeállítani a ruhatárunkat?

A divatipar árnyoldalairól két remek előadó fog beszélgetni, akik amellett, hogy ezt az iparágat képviselik és kutatják, annak társadalmi és környezeti tényezőiről is őszintén és nyíltan tudnak és akarnak beszélni!

Eva Zanin társadalomtörténész a divat és a hatalom viszonyrendszerét kutatja. A divat éghajlatváltozásra gyakorolt hatását a mezőgazdaság és az ipar felől közelíti meg, míg Lakatos Márk abban nyújt segítséget, hogy hogyan tudunk kikerülni a fast fashion mókuskerekéből; klasszikus és stílusos alapdarabok kiválasztásával.
.............................................................................................................
Az Alumni Uni – Tudásműhely az SZTE Alma Mater rendhagyó rendezvénysorozata. Eseményeinkre két előadót hívunk, akik egy azonos témát más-más szemszögből közelítenek meg, majd a rövid - kb. 30 perces - előadások után a rendezvény második felében a két előadó beszélget az adott témáról egy moderátor segítségével. A program zárásaként lehetőség nyílik kérdezni az előadóktól, illetve közösen megvitatni a hallottak után felmerült gondolatokat.

Az őszi blokk második előadása is izgalmas lesz!
Részletek hamarosan!


70752748 2245974285531535 3079527066316570624 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.