Közösségi program portál
és helykereső

Álmomban Bhutánban ébredtem - Utazások Sárkányföldön

Hozzáadás a Google naptáramhoz
IDŐPONTVÁLTOZÁS!!!!
Az előadó kérésére a rendezvény november 21. helyett december 12-én kerül megrendezésre.
Várjuk Önöket szeretettel!Előadó: Valcsicsák Zoltán, a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság elnöke

"A boldogság helyhez kötött” – állítja Bhután turisztikai szlogenje, és természetesen azt sugallja, hogy ez a hely nem más, mint Bhután. A vonzó reklám ellenére kevesen tudják a Bhutáni Királyságot elhelyezni a térképen. Az elzártság, a távolság és a turistákat érintő magas napidíj miatt még kevesebben jártak ott. Pedig csodálatos és különleges ez a szerethető kis ország, a Himalája lejtőin, beszorítva a két óriás: Kína és India közé. A szinte érintetlen természet itt éppúgy jelent hófehér gleccsereket, tiszta vizű rohanó folyókat és a világ legmagasabb meghódítatlan hegycsúcsait, mint kedvező klímájú, termékeny völgyeket, több ezer növény- és állatfajt, szubtrópusi dzsungelt. Az idetévedt szerencsés utazót emellett egy meglepő és veszélyes repülőtér, impozáns kolostorerődök, több ezer buddhista kegyhely, évszázados hagyományokat őrző apró települések, kedves és tiszteletreméltó emberek, és a magyar ízlésnek is igen csípős csilipaprikás ételek várják. És mindehhez valami furcsa elnevezésű fejlesztési politika: a Bruttó Nemzeti Boldogság.

Valcsicsák Zoltánt először 2011-ben a fenntartható fejlődés, a Bruttó Nemzeti Boldogság és a buddhizmus iránti érdeklődése vitte Bhutánba. Ezen az első útján – amelyet több másik követett – a Loden Alapítvány önkénteseként megismerte Bhután rejtett arcait, beleszeretett az országba, és az élete megváltozott. Hazatérve többedmagával megalakította a Magyar-Bhutáni Baráti Társaságot, amelynek elnöke. Kezdeményezte az első bhutáni filmfesztivált, számos bhutáni előadót hívott meg hazánkba, a témában előadásokat és beszélgetéseket tart, utazó csoportokat vezet, kreatív és vállalkozó kedvű bhutániak felkarolásán dolgozik, és minden évben hosszabb időt Sárkányföldön tölt.

A Magyar-Bhutáni Baráti Társaság 2012-ben alakult, célja a távoli és ismeretlen Bhután megismertetése a Magyarországon élőkkel és a két ország közötti kapcsolatok fejlesztése. Az egyesületnek jelenleg több, mint 130 tagja van. A szervezet - számos nagy sikerű budapesti és vidéki rendezvénye mellett - 2013-ban megszervezte a világ első bhutáni filmfesztiválját, részt vett a bhutáni anyakirályné 2014-es magyarországi látogatásán, társszervezője volt a brüsszeli "Buddhista értékek az üzleti életben" c. konferenciának, 2015-ben meghívott előadója volt a Bhutánban rendezett Nemzetközi Bruttó Nemzeti Boldogság konferenciának, illetve kezdeményezte az első bhutáni-magyar hagyományos íjásztalálkozót, amelyre 2016. márciusában került sor Bhutánban.
További részletek: www.bhutan.info.hu

Valcsicsák Zoltán: Az Álmomban Bhutánban ébredtem c. könyvéről:
A 376 oldalas kötet az első magyar nyelvű könyv Bhutánról, amely személyes napló, részletes útikönyv és portrékötet egyben. 32 oldalnyi színes képpel, sok hasznos információval és lélekemelő történettel a himalájai királyságról. Részletek a könyvről: www.bhutankonyv.hu
Az előadás után könyvvásár és dedikálás lesz!


Jegyár elővételben 450 Ft, az előadás napján 750 Ft.

A rendezvény a Szeged terember kerül megtartásra.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.