Közösségi program portál
és helykereső

Ady/Petőfi

Hozzáadás a Google naptáramhoz
a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása

játsszák: Katona László, Kovács Krisztián
alkotók: Gyulay Eszter, Katona László, Kovács Krisztián, Scherer Péter
rendező: Scherer Péter

„Petőfi nem volt megfontolt, komoly ember, ő egy izgága gyermek volt. Hiába keresnék rá az összes nagy szótárú nyelvekben több és nagyobb jelzőt: gyermek. Viszont nincs is e joggal megbírálható teremtésnek, világnak, életnek különb, istenibb produktuma, mint a gyermek. A gyermek az elevenség, az öröm, a jövőbe ható ígéret, a bilincsbe nem vert ember, az igazán igaz isten. A gyermek szent, dicső, szép, de a gyermeknek az a hivatása, kötelessége, hogy önző és rossz is legyen ugyanakkor..”
(Ady Endre)

Az előadás nem szokványos előadói stílusban és személyességgel kísérli meg közel hozni nagyjaink hétköznapi problémáit, családi életét, örömeit és bánatait. Szeretné megmutatni, hogy ők is „csak” hús-vér emberek voltak, mert is fontos, hogy mi van a verseken, költeményeken túl.

A Nézőművészeti Kft.-t 2009-ben alapította Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László. Klasszikusok újraértelmezésével éppúgy kísérleteznek, mint improvizációkból táplálkozó szövegek létrehozásával. A felnőtt közönség mellett azonban meghatározó feladatuknak érzik a fiatalok megszólítását is, ezért létrehoznak évről-évre tantermi előadást is.

A Manna Kulturális Egyesület 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy olyan színházi alkotócsoportokat, független színházi társulatokat, alkotókat támogasson a pályázatírástól kezdve a jogi képviseletig, akik minőségi színházi produkciókat hoznak létre. Ezzel a tevékenységgel hiánypótló szerepet vállalnak, az elmúlt években számos előadás létrehozásában és forgalmazásában vállaltak lényeges szerepet.

fotók: Révész Róbert
13217107 1176021519095843 1493079794602367622 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.