Közösségi program portál
és helykereső

A zseniális karnagy és zenetanár, Tóth Árpád a népdalokról mesél

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A 2019-es év egyik legsikeresebb előadója, a zseniális karnagy, dr. Tóth Árpád is visszatér az őszi évadban! Tavalyi bombasztikus előadása után máris sokan vagyunk, akik alig várjuk Árpád lélekmelengető és közös éneklésre buzdító őszi előadását!

Az előadás címe: A dal mögött megbúvó nép - emberi történetek népdalaink tükrében
Az előadás időpontja: 2020. december 15. kedd 18.00
Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Kivételes élmény volt tavaly decemberben a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2019-es évadzáró előadása - dr. Tóth Árpád karnagy szívmelengető előadását követően sokan voltak, akik azonnal szívükbe zárták Árpádot és a közös éneklés örömét egyaránt :-)

Most ez a rendkívül tehetséges, elkötelezett és agilis fiatalember KÖZKÍVÁNATRA visszatér a Pedagógiai esték színpadára: az őszi évadban nagy-nagy örömünkre ismét vendégünk lesz dr. Tóth Árpád karnagy, egyetemi és középiskolai tanár, a Csíkszerda improvizációs kórus vezetője, a Kórusok Éjszakája megálmodója és főszervezője.

Kihagyhatatlan előadás lesz egy "energiabomba" előadótól - ezt garantáljuk :-) Az előadást minden korosztálynak, minden feltöltődni vágyó, énekelni (valaha is) szerető embernek jó szívvel ajánljuk - az adventi időszakban megvalósuló előadás egyúttal lelkünk ünneplőbe öltöztetésének fontos lépése is lehet :-)

Jegyértékesítés kezdete: 2020. szeptember vége
Érdemes az időpontot jó előre rögzíteni!
Gyertek, hozzátok magatokkal Barátaitokat, Kollégáitokat, nagyszerű este lesz!

Tóth Árpád a Zeneakadémia Kodály Intézetében és a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában tanít, a pedagógusi pálya mellett pedig 2000 óta amatőr kórusokat vezényel, ezek közül jelenleg a budapesti Csíkszerda kórus a legismertebb.
"A Csíkszerdát manapság már mozgalomként, igazi flow-ként szokás emlegetni – az eredetileg szerdánként próbáló kórusnak immáron öt „alosztálya” van: Csíkhétfő, Csíkkamara (kedd), Csíkszerda, Csíkcsütörtök és a gyerekkar, vagyis a Csíkkids. Az együttes abban hisz, hogy a 21. század elején ideje lenne leszámolni a kórusénekléshez tapadó mintegy százéves megszokásokkal, és érdemes lenne újragondolni a közösen énekelve alkotás minden egyes mozzanatát. A kórus saját, csíkos fellépőruhája pedig elengedhetetlen kellék és védjegy!"

Hazai tevékenysége mellett a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának és a szintén felvidéki Csábi Szeder Fábián Dalegyletnek is karnagya.

Rendszeresen tart továbbképzéseket Magyarországon, Németországban, Szlovákiában, valamint vendégtanárként Kínában és Dél-Koreában is.

2010-ben Artisjus-díjjal tüntették ki.

Jegyértékesítés kezdete: 2020. szeptember vége
Érdemes az időpontot jó előre rögzíteni!
Gyertek, hozzátok magatokkal Barátaitokat, Kollégáitokat, nagyszerű este lesz!
KIHAGYHATATLAN ÉLMÉNY!!!See MoreArt
93983236 571297576847136 4418841926707445760 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.