Közösségi program portál
és helykereső

A túlsó part – Ki viszi át?Szirtes Edina Mókus és Vecsei H. Miklós színpadi találkozása – ezen a parton

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Szerkesztő-rendező: Seres Tamás
„S ez lett fontos az Istenek előtt,
Áldottak voltak a titkos erők,
melyek a túlsó partra vittek át,
ahol a lélek elejti magát,...” Szabó Lőrinc: A túlsó part
Az este két ember egymásra találása, szabadság, szerelem, költészet, szív, Isten, hit, barátság, bátorság, gyönyör, álom, elmúlás, születés, csend és csoda.
A Férfi, aki a magyar irodalom – számára legizgalmasabb gyöngyszemeit transzponálja át magán, Pilinszkytől, Weöres Sándoron, Bereményin, Cseh Tamáson, Csoórin át József Attiláig, és A Nő párhuzama, aki mindehhez dallamokat ad, alá dúdol, visszhangzik, looperrel messzeséget vetít, énekel, és közelségével, tekintetével, szemével varázsol. A túlsó part. Szerelem első látásra. Néző és előadó között... és...
Szirtes Edina Mókus: (Kecskemét, 1975) Erkel Ferenc-díjas énekesnő, hegedűművész, zeneszerző. „Vele zenélni olyan, hogy ha nem is számítunk rá, ő akkor is zeneszerző társsá lép elő, majd mire felocsúdik az ember, a legnagyobb alázattal és eleganciával veszi át ő a prímet, és a szerző szívesen átadja, megkönnyebbülten hátradől, mert hátradőlhet.” Czutor Zoltán 2004-ben Artisjus-díjat kapott, 2006-ban a Songwritercompetition – Wordmusic kategóriájában a Furfangos dal bekerült a világ 15 legjobb dala közé. 2010-ben a Tesséklássék című lemeze Fonogram-díjat kapott, 2012-ben elnyerte el az Artisjus az Év Könnyűzeneszerzője-díjat, 2021-ben Erkel Ferenc-díjat kapott.
Vecsei H. Miklós: (Budapest, 1992) Junior Prima-díjas színész, költő. 2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában. Emlékezetes szerepei: Nemecsek a Vígszínház A Pál utcai fiúk előadásában, József Attila a Mondjad Atikám! egyszemélyes előadásában, amit maga szerkesztett és rendezett, Hamlet a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. Ifj. Vidnyánszky Attilával közösen hozták létre a Sztalker Csoportot. Vecsei H. Miklós gitárt ragadva, társaival együtt nagy költők megzenésített verseivel is járja az országot.
Belépőjegy 3500 Ft, SZTE diák- és dolgozói igazolvánnyal 1800 Ft
(A jegyek szeptember 26-tól vásárolhatók a REÖK online felületein: www.reok.hu )Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.