Közösségi program portál
és helykereső

A szülői túlvédésről, elkényeztetésről dr. Csomortáni Zoltánnal

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Ahogyan korábban is jeleztük: a Mentor(h)áló és partnerei által szervezett, sokak érdeklődésére számot tartó programok - reményeink szerint - szeptemberben folytatódnak.
A Somogyi-könyvtárban évek óta nagy sikerrel zajló "Pedagógiáról másképp!" c. sorozatunk 2020-as őszi évadának nyitó előadására máris jó szívvel invitálunk minden érdeklődőt: most is remek előadó és egy "örökzöld" pedagógiai téma, a szülői túlféltés, túlvédés, elkényeztetés vár ránk.
GYORS REGISZTRÁCIÓ: https://tinyurl.com/tfd9vq3

Az előadás címe: Ez már túl sok a jóból! - a szülői túlvédésről, elkényeztetésről pszichológus szemmel
Előadónk: dr. Csomortáni Domokos Zoltán klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta
Az előadás időpontja: 2020. szeptember 25. péntek 17.00-18.30
Az előadás helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4.
Az előadás most is INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
Regisztráció itt: https://tinyurl.com/tfd9vq3

A szülői hivatás fő komponenseiként általában a szeretetet, a kötődés kialakítását, a kontrollt, a viselkedésszabályozást szokták megnevezni – a feladatokra és a kihívásokra való felkészítést kevésbé. Ennek megfelelően a klinikai neveléspszichológia sokkal inkább foglalkozik a szülői bántalmazással és elhanyagolással, mint a gyermek fejlődésére legártalmasabb szülői magatartásformákkal.

De mi történik a nevelési paletta másik szélsőséges oldalán? Beszélhetünk-e „túlzott szeretetről”, „túlzott kötődésről”, „túlzott kontrollról”, közkeletű gyűjtőfogalommal élve szülői túlvédésről?

Annak ellenére, hogy még a szakemberek egy része sem tartja valódi problémának a szülői túlvédés jelenségét (legalább nem bántja, hanem „szereti” a szülő a gyermekét), a jelenség jelenlegi nyugatias társadalmunkban a klinikai esetek közel felében található meg a problémák hátterében.

Dr. Csomortáni Domokos Zoltán előadásában a szülői túlvédés társadalmi, családi, szülői és gyermeki hátteréről beszél majd. Bemutatja kialakulásának folyamatát, a túlvédés megjelenési formáit, a gyermekre és a szülő-gyermek kapcsolatra gyakorolt romboló hatását, és végezetül azokat a terápiás lépéseket, melyekkel visszafordíthatóak a negatív folyamatok és semlegesíthetőek a szülői túlvédés következményei.

Mivel a gyermekek szorongásos-neurotikus tüneteiért, valamint viselkedés- és agresszív zavaraiért jelentős mértékben felelőssé tehető ez a szülői magatartás, a téma méltán tarthat számot érdeklődésre a szülők, nevelők és pedagógusok körében.

Az előadást jó szívvel ajánljuk minden érdeklődőnek: szülőknek/nagyszülőknek, pedagógusoknak, egyetemi oktatóknak és hallgatóknak egyaránt.
Az előadás INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
Regisztráció itt: https://tinyurl.com/tfd9vq3
See MoreCauses
93209465 566438980666329 167034056985280512 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.