Közösségi program portál
és helykereső

A Szegedi Egyetemi Énekkar Ünnepi Hangversenye

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Műsoron Dowland, Hassler, Bárdos, Kocsár, Karai, Tóht Péter, Horváth Márton Levente művei szerepelnek.
Az énekkar az egyetem legrégebbi művészeti csoportja, 1925. február 25-én 15 lelkes fiatal egyetemi hallgató kezdeményezésére alakult Geyer Béla zenetanár, karnagy vezetése alatt. Az Egyetemi Tanács ugyanebben az évben, november 30-án adta meg a működési engedélyt a kórus számára a Magyar Királyi Ferencz József Tudományegyetem Énekkara néven.
A kórus tagjai jelenleg azok az egyetemista fiatalok, akik a középiskola után ugyan nem zenei pályán tanulnak tovább, de igénylik a közösségi muzsikálást és annak hangulatát. Az énekkarhoz az egyetem bármely karának hallgatói csatlakozhatnak. 2002 szeptemberétől a kórusmunka kreditre is felvehető az általánosan művelő tantárgyak között.
Az együttes rendszeres résztvevője az egyetem és az önkormányzat által szervezett hagyományos zenei rendezvényeknek (például Őszi Kulturális Fesztivál, Egyetemi Tavasz, Éneklő Ifjúság, Egyházzenei Hetek, zenei évfordulók). Repertoárján a cappella (motetták, madrigálok, népdalfeldolgozások, kortárs kompozíciók) és hangszeres kísérettel előadott művek (misék) egyaránt megtalálhatók. A kórus vezetője Száz Krisztina és Kohlmann Péter, karnagyi diplomával rendelkező dirigensek. Honlap: www.enekkar.u-szeged.huPortálunkat várhatóan 2023. június végén leállítjuk. Hálásan köszönjük az együtt töltött éveket! ♥♥♥

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.