Közösségi program portál
és helykereső

A Szeged Trio Classic koncertjeVarga Laura fuvolaművész, Vizsolyi Lívia fagottművész, Klebniczki György zongoraművész

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Műsor:
G. Ph. Telemann: Concerto
M. Clementi: Szonáta
F. Mendellsohn: Trio d-moll op. 49
F. Doppler: Andante és Rondo
Vizsolyi Lívia a Zeneakadémia elvégzése után a Filharmónia szólistája lett. 1991-től tagja a Szegedi Szimfonikus Zenekarnak, a fagott szólam vezetője. Az SZTE Zeneművészeti Főiskolai Karának docense. 1999-ben adta ki szóló-fagott CD-jét. Koncertezett Finnországban, Olaszországban, Németországban és Görögországban, utóbbi helyen tanított és mesterkurzust is tartott. Zenekari szólamtársaival alapította a Szegedi Fagott Triót, mellyel 2015-től a Szegedi Szimfonikus Zenekar örökös tagjai közé választották. 2015-ben első ízben megrendezte az I. Szegedi Fagottos Fesztivált.
Klebniczki György egyetemi tanulmányait a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kezdte, és az SZTE Zeneművészeti Karán fejezte be 2006-ban. A Nemzetközi Bartók Zongoraverseny különdíjasa 2004-ben és 2006-ban. 2006 óta az SZTE Zeneművészeti Karának tanársegédje, korrepetitora. Rendszeres fellépője a Szegedi Kortárszenei Napoknak, valamint az Őszi Kulturális Fesztivál és Egyetemi Tavasz kamaraestjeinek. Az elmúlt években, Turkuban és Darmstadtban is fellépett kamarazenei és szóló produkcióval. 2010-ben Artisjus-díjban részesült. Zenei tanulmányait jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájában folytatja.
Varga Laura fuvolaművészi diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Debreceni Konzervatóriumában kapta. 2000-ben a Kínai Filharmonikus Zenekar 1. fuvolista szólamvezetője lett. Az itt eltöltött 2 év alatt nem csak Kínában, hanem az Egyesült Államoktól Taiwanig számos helyen, neves muzsikusokkal koncertezett (mint pl. Placido Domingo, Krisztof Pendereczky). 2002 óta az SZTE Zeneművészeti Karán oktat fuvolát. DLA fokozatát 2007-ben szerezte a Liszt Ferenc Tudományegyetem Doktori Iskolájában. 2008-ban előadóművészi Artisjus-díjat kapott a kortárs zene kimagasló interpretációjáért. Idén a Magyar Kultúra Napján Kölcsey-éremben részesült.
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.