Közösségi program portál
és helykereső

A Szeged Classic Trio születésnapi koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Közreműködnek: Varga Laura fuvolaművész, Vizsolyi Lívia fagottművész, Klebniczki György zongoraművész
Műsor:
A. Vivaldi: Szonáta c-moll
M. Clementi: Szonáta F-dúr
F. Kuhlau: Trió G-dúr I
R. Dringo: Les Millions D’ Arlequin arr. E. Köhler
Bartók Béla: Gyermekeknek / részlet / arr. Kontra Zoltán
J. M. Pazeller: Herkulesfürdői emlék
A Szeged Classic Trió idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Aktivitásukat két CD-felvétel, négy rádiófelvétel és számtalan koncert bizonyítja országszerte. Ifjúsági és felnőtt koncertjeik méltán vívták ki a közönség szeretetét és elismerését.
Varga Laura Szegeden született, fuvolaművész diplomáját az LFZE Debreceni
Konzervatóriumában szerezte. 1998-ban a Temesvári Fuvolaversenyen I. helyezést ért
el. Zenekari pályafutása a Salieri Kamarazenekarban indult, később a Szegedi Nemzeti
Színházban játszott, majd két esztendőt Kínában töltött a Pekingi Zenekar I. fuvolásaként. Koncertezett és kurzusokat tartott Európában, Ázsiában, Izlandon. Artisjus-díjas, Kölcsey-érmet, majd Alkotói Díjat kapott Szeged városától. Doktori fokozatot szerzett, jelenleg az SZTE BBMK egyetemi tanára és a Fafúvós Tanszék vezetője.
Vizsolyi Lívia a Zeneakadémia elvégzése után a Filharmónia szólistája lett, majd Budapesten tanított a XIV. kerületi Zeneiskolában. Ezt követte a Győri Filharmonikus Zenekarban az I. fagottosi pozíció, valamint a tanítás a város közép- és felsőfokú iskoláiban. 1990-től a Szegedi Szimfonikus Zenekar szólamvezető I. fagottosa, és az SZTE Zeneművészeti Kar docense, majd mestertanára. Artisjus-díjas, Szeged város jutalmazta többször is Alkotói Díjjal, kapott Kazinczy-emlékérmet, valamint Szeged Kultúrájáért ezüst és arany plakettet. 1999-től öt szóló CD-felvétele jelent meg, ezt követte a Szegedi Fagott Trióval és a Szeged Classic Trióval több lemezfelvétel.
Klebniczki György zongoraművész számos zongoraverseny díjazottja, az 1998-as oxfordi verseny I. helyezettje. Az 1999-es a budapesti Chopin versenyen II. helyezést ért el, valamint 2004-ben és 2006-ban a Nemzetközi Bartók Zongoraverseny különdíjasa lett. Artisjus-díjas, 2006 óta az SZTE BBMK egyetemi tanársegédje, korrepetitora, aki zeneszerzőként is sikeres. Összesen hat kötetet írt fuvolára, hegedűre, valamint fagottra. Szóló es kamarazenei CD-felvételek állandó résztvevője.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.