Közösségi program portál
és helykereső

A Szeged Classic Trio koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Műsor:
J. S. Bach: Brandenburg Concerto No. 5. – Affetuoso
T. Albinoni: Balletto No. 1. op. 3. (arr. Maurizio Machella)
W. A. Mozart: G-dúr Trio K.V. 496.
E. Agnel: Trio op. 2.
Klebniczki György: Last Dance for Trio
J. Zawinul: Birdland (arr. Kontra Zoltán)
A trió tagjai: Varga Laura fuvolaművész, Vizsolyi Lívia fagottművész, Klebniczki György zongoraművész
Mindhárom Artisjus-díjas művész az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója. Több mint 10 éve játszanak együtt ebben a különleges formációban, felfedve a közönség számára azokat a ritka, de értékes és gyönyörködtető dallamokat, melyeket épp fuvolára, fagottra és zongorára írtak, vagy netán pont olyan varázslatosak és szerethetőek ezeken a hangszereken is, mint eredetiben hegedűn vagy csellón. Repertoárjuk hatalmas, a barokktól a kortárs zenéig terjed. Számtalan koncertjük emlékét 2 CD és több rádiófelvétel őrzi.
Varga Laura Szegeden született, fuvolaművész diplomáját a LFZE Debreceni Konzervatóriumában kapta. 1998-ban a Temesvári Fuvolaversenyen I. díjat nyert. Zenekari pályafutása a Salieri Kamarazenekarban indult, játszott a Szegedi Nemzeti Színház
Zenekarában, majd a Kínai Filharmonikus Zenekar szóló első fuvolása volt. Nem csak zenekari művészként járta be a világot, szólistaként és kamarazenészként koncertezett, valamint mesterkurzusokat tartott Európában, Amerikában, Ázsiában egyaránt. Artisjus-díjas, Kölcsey emlékéremmel kitüntetett művész. Dokori fokozatát és habilitációját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte. Jelenleg az SZTE BBMK egyetemi tanára, a Fafúvós Tanszék vezetője.
Vizsolyi Lívia a Zeneakadémia elvégzése után a Filharmónia szólistája lett, majd Budapesten tanított a XIV. kerületi Zeneiskolában, ezt követte a Győri Filharmonikus Zenekarban az I. fagottosi pozíció, és a tanítás a város közép- és felsőfokú iskoláiban. 1990-től a Szegedi Szimfonikus Zenekar szólamvezető I. fagottosa és az SZTE Zeneművészeti Kar docense, majd mestertanára. Artisjus- díjas fagottművész. Szeged város többször jutalmazta Alkotói-díjjal, kapott Kazinczy emlékérmet, valamint Szeged Kultúrájáért ezüst és arany plakettet. 1999-től 5 szóló CD-felvétele jelent meg, ezt követte a CD a Szegedi Fagott Trióval, majd 2014-után 2 CD-felvétel a Szeged Classic Trioval. Legfrissebb felvétele pedig a Klebniczki Györggyel készített „Állatmesék”.
Klebniczki György idén áprilisban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen sikeres DLA doktori fokozatot szerzett. 2006 óta az SZTE Bartók Béla Művészeti Karának korrepetitora, adjunktus. 2004-ben és 2006-ban a Szegedi Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny polgármesteri különdíjasa. 2010-ben művészi-, pedagógiai munkásságáért Artisjus-díjban részesült. 2015-ben Szeged Város ösztöndíjasa, 2020. évben Szeged Város kultúrájáért díjat kapott. 2011-től napjainkig a Szegedi Egyetemi Tavasz és a Szegedi Őszi Kulturális Fesztivál rendszeres kamaramuzsikusa, szólistája. 2007 óta a Szegedi Vántus István Kortárszenei Napok állandó szereplője, kortárszenei tolmácsaként is jeleskedik. 2014-től a Szeged Classic Trio zongoristája is. 2014 óta 15 hanglemezen hallható a zongorajátéka. Mint zeneszerző hét kötete jelent meg fuvolára-, fagottra- és hegedűre komponált, ifjúságnak szánt darabokból. 2021-ben három ízben nyert az atlantai IYMC nemzetközi online versenyen (zeneszerző és zongoraművész kategóriában), amelynek a gálahangversenyén játszott az idén augusztusban New Yorkban. 2022 áprilisában második díjat nyert a madridi Franz Liszt Center által megrendezett nemzetközi online zongoraversenyen.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.