Közösségi program portál
és helykereső

A Szeged Classic Trio koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A trio tagjai: Varga Laura fuvolaművész, Vizsolyi Lívia fagottművész, Klebniczki György zongoraművész
Műsor:
J. B. de Boismortier: a-moll Triószonáta
G. Ph. Telemann: Partita No. 5.
W. A. Mozart: G-dúr Trio KV 564.
R. Schumann: Kreisleriana op. 16. Nr. 1, 2.
A. Vivaldi: a-moll Szonáta I. II. tétel
E. Damaré: A fehér rigó
R. Digo – E. Köhler: Les Millions d’Arlequin
D. Sosztakovics: Keringő
Mindhárom Artisjus-díjas művész az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója.
Közel 10 éve zenélnek együtt ebben a különleges formációban, felfedve a közönség számára azokat a ritka, de értékes és elgyönyörködtető dallamokat, melyeket épp fuvolára, fagottra és zongorára írtak, vagy netán pont olyan varázslatosak és szerethetőek ezeken a hangszereken is, mint az eredetileg szánt hegedűn vagy csellón. Repertoárjuk hatalmas, a barokktól a kortárs zenéig terjed. Számtalan koncertjük emlékét 2 CD és több rádiófelvétel őrzi.
Varga Laura Szegeden született, fuvolaművész diplomáját a LFZE Debreceni Konzervatóriumában kapta. 1998-ban a Temesvári Fuvolaversenyen I. díjat nyert. Zenekari pályafutása a Salieri Kamarazenekarban indult, játszott a Szegedi Nemzeti Színház zenekarában, majd a Kínai Filharmonikus Zenekar szóló első fuvolása volt. Nem csak zenekari művészként járta be a világot, szólistaként és kamarazenészként koncertezett, valamint mesterkurzusokat tartott Európában, Amerikában, Ázsiában egyaránt. Artisjus-díjas, Kölcsey emlékéremmel kitüntetett művész. Doktori fokozatát és habilitációját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte. Jelenleg az SZTE BBMK egyetemi tanára, a Fafúvós Tanszék vezetője.
Vizsolyi Lívia a Zeneakadémia elvégzése után a Filharmonia szólistája lett, majd Budapesten tanított a XIV. ker.-i Zeneiskolában, ezt követte a Győri Filharmonikus Zenekarban az I. fagottosi pozíció, és a tanítás a város közép- és felsőfokú iskoláiban. 1990-től a Szegedi Szimfonikus Zenekar szólamvezető I. fagottosa és az SZTE Zeneművészeti Kar docense, majd mestertanára. Artisjus-díjas fagottművész. Szeged város többször jutalmazta Alkotói-díjjal, kapott Kazinczy- emlékérmet, valamint Szeged Kultúrájáért ezüst és arany plakettet. 1999-től 5 szóló CD- felvétele jelent meg, ezt követte a CD a Szegedi Fagott Trióval, majd 2014-után 2 CD-felvétel a Szeged Classic Trioval.
Klebniczki György zongoraművész számos zongoraverseny díjazottja, 1998-ban az Oxfordi Zongoraverseny I., 1999-ben a Budapesti Chopin Verseny II. Helyezettje, valamint 2004- ben és 2006-ban a Nemzetközi Bartók Zongoraverseny különdíjasa volt. Artisjus-díjas zongoraművész. 2006 óta az SZTE BBMK egyetemi tanársegédje, korrepetitora. Zeneszerzőként is sikeres. A közelmúltban írt zongoraversenye a rangos International Youth Music Competitions amerikai versenyen 100%-os eredménnyel kategóriája Grand Prize díját kapta meg. Fuvolára, hegedűre valamint fagottra írt köteteinek száma 6. Szóló és kamarazenei CD-felvételek állandó résztvevője.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.