Közösségi program portál
és helykereső

A Sun City Singers Jazz Quartet koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Az együttes tagjai: Károlyfalvi Krisztina (szoprán), Tóth Judit (alt), Szondi Péter (tenor, beatbox), Wodala Barnabás (basszbariton)
 
A formáció - 2011-ben - Szeged komoly- és könnyűzenei életének ismert- és elismert énekeseiből alakult, s abban az esztendőben a Szegedi Nemzeti Színház Dömötör Gáláján debütált. A kezdetek közel húsz esztendőre nyúlnak vissza, amikor még Kvártevők néven a Szegedi Nemzeti Színház egykori művészei énekeltek együtt. Több tagcsere és számos fellépés után, részben új felállásban és teljesen új néven, de a régi elképzeléseket is megtartva, Sun City Singers Jazz Quartet néven alakultunk meg. „Szeged, a napfény városa”, azaz a ”suncity” elnevezés és egyben életérzés jó ötletet adott a csapat nevének megválasztásához.
 

A tagok zenei tanulmánya és előképzettsége garanciát jelent a többféle stílusból álló repertoár értő megszólaltatására.A különleges és egyedi hangzásvilág párosul a humorral, a közönséggel való interaktív kapcsolattal. Repertoárunkon - a szélesebb körökben is befogadható dalok - szerepelnek az a cappella művektől a zenei kísérettel megszólaltatott slágerekig egyaránt; a jazz, pop, gospel műfajokat érinti. Esetenként meghívott vendég előadók zenei világával kiegészülve: Szalma Annamária énekesnő, Suhancok néptáncegyüttes, László Boldizsár operaénekes, előadóművész, a Cotton Club Singers alapítója, s egyben támogatónk, zenei-szakmai mentorunk is. A csapat tagjai szólistaként is nagy zenei múlttal rendelkeznek, a könnyű- és a komolyzene terén egyaránt, de a kamaraéneklés e formája is mindig új élményt ad számunkra.
 
A program a 24. Őszi Kulturális Fesztivál keretein belül valósul meg.
 
 
 

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.