Közösségi program portál
és helykereső

A Star Wars tündöklése és bukása - Réz András visszatér!

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Már dörzsölhetik a tenyerüket a legnagyobb film- és sorozatrajongók: Magyarország legismertebb és legnépszerűbb filmesztétája, RÉZ ANDRÁS hamarosan újra Szegeden tart előadást!

Az előadás címe: A Star Wars tündöklése és bukása avagy Rapid randi a kultúrával
Az előadás időpontja: 2018. október 9. kedd 18.00
Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

20-30 évvel ezelőtt még úgy gondoltuk, hogy míg a hatalmi struktúrák jönnek és mennek, a gazdasági struktúráknak néhány évre van szükségük a változáshoz, addig a kultúra változásai minimum évtizedeket követelnek. Ma már másként állnak a dolgok - már-már valószínűtlenül felgyorsultak a változások a kultúra világában is.

Ezek a változások természetesen tetten érhetők a hazai és nemzetközi filmpiacon is. Réz András szerint az elmúlt évtizedekben a mozgókép világa a feje tetejére állt: a filmszektoron szépen lassan eluralkodik a középszerűség, s ennek következtében újra a tévére helyeződik át a minőség a merész forgatókönyvekkel, gazdag látványvilággal bíró új rövid sorozatok révén.

A művészetek piacán zajló brutális változások egyik látványos lenyomata a Star Wars-univerzum tündöklése és bukása is: Réz András szerint a Star Wars többé már nem az a populáris mitológia, ami egykor volt.

Tanuljunk újra a legjobbaktól - Réz András előadása "kötelező" minden korosztály számára :-)

Jegyek hamarosan! Jegyárak: kedvezményes: 1.600 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú: 2.300 Ft

Réz András filmesztéta, reklámszakember, szerkesztő, író, forgatókönyvíró, drámaíró, műfordító.
Már korán kialakult kiváló előadó és anekdotázó képessége, mely miatt már a középiskolában is nagy népszerűségre tett szert. Humán érdeklődése miatt 1970–1971 között a Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hallgatója volt. Később az ELTE Bölcsészettudományi Karán, magyar–orosz szakon végzett 1971–1975 között. 1975–1979 között szabadfoglalkozású filmkutató, szak- és műfordító volt.
1979–1982 között a Magyar Filmtudományi Intézet munkatársa volt. 1983–1987 között a Művelődési Minisztérium Film főigazgatóságának művészeti osztályvezetője lett. Mivel esztétikai érzéke nem csak az irodalom és a filmművészet felé fordította, 1994–1998 között az Átrium, majd a Tér és Rend belsőépítészeti és design folyóiratok főszerkesztője, illetve vezető szerkesztője volt.
Jelenleg a Grant reklámügynökség kreatív vezetője, illetve a divattal, lakberendezéssel és életmóddal foglalkozó Stílus Magazin havilap főszerkesztője. A Grant Reklámügynökség főállású kreatív igazgatójaként az utóbbi években több Szerencsejáték Zrt. reklámnak volt a kreatív vezetője (Skandináv lottó, Luxor, Bármikor bejöhet, Mennyi?!). Száznál több reklám- és PR-film forgatókönyvét készítette el, rengeteg reklámnak volt kreatív munkatársa, kitalálója.
A Werk Akadémia művészeti vezetője.
Talán kevesen tudják, hogy foglakozott forgatókönyvírással is, és olyan, mára már legendásnak számító sorozatok kerültek ki a keze alól, mint az Angyalbőrben, a Família Kft. vagy a Linda. Több színdarabban is közreműködött, önállóan pedig az Ördög éve, és az 56 csepp vér köthető a nevéhez. Műfordításai közül a Tesz-vesz város a legismertebb.

Az őszi évad újabb nagyszabású és nagyszerű előadása következik: ugye Ti is jöttök?!

36230918 213499895960241 3710092213137440768 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.