Közösségi program portál
és helykereső

A sokarcú ADHD – hiperaktivitás, figyelemzavar és társai

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD) neurológiai természetű veleszületett vagy fejlődési rendellenesség, melynek vezető tünete a figyelemzavar, kísérő tünetei a hiperaktivitás, feledékenység és a gyenge impulzuskontroll.

Az ADHD a viselkedés, a figyelem, a gondolkodás és az érzelemszabályozás komoly károsodásokat okozó zavara.

Az ADHD okozta funkciózavarok nemcsak a gyermekekre vannak közvetlenül hatással, hanem a körülöttük élő családtagokra, tanárokra is, és nemcsak a gyermekkor mindennapjaira, hanem az esetek jelentős részében egész felnőttkorukra is kihatnak.

Ezek az emberek és gyermekek az átlagosnál általában jóval szétszórtabbak, szervezetlenek, kevésbé terhelhetőek, sokszor kifejezetten jó adottságaikat nem tudják jól felhasználni sem maguk, sem mások, sem a köz javára. Jelentősen több erőfeszítésbe kerül minden nekik, mint egy átlagos gyermeknek, felnőttnek, családnak.

A problémát, bár tünetei meglehetősen szembeötlők, sokszor nem ismerik fel sem a szülők, sem a tanárok, sőt nem egyszer a szakemberek sem. Így elmarad az oly fontos megfelelő időben és módon nyújtandó megsegítés, amely meghatározó jelentőségű sorsuk alakulásában.

Egyre többeket érintő probléma – izgalmas beszélgetés vár ránk most is!

Vendégünk: Dr. Csiky Miklós, a budapesti Bethesda Gyermekkórház gyermekpszichiáter főorvosa, a téma országosan is elismert szakembere.

További információ és regisztráció ITT!

Adhd 630x210 Dr. csiky mikl c3 b3s

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.