Közösségi program portál
és helykereső

A perinatális veszteségekről, a gyászról és a gyászfeldolgozásról - ingyenes előadás és beszélgetés

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A várandósság, a szülés és a születés az élet csodája - is lehet. Sokak számára azonban nehézség, fájdalom vagy veszteség árnyékolja be: nem jön össze a kisbaba, sorozatos lombik-kezelések, vetélés, nem tervezett császármetszés, szoptatási problémák, az anya vagy a baba egészségében bekövetkező változás - és mindebben nagyon magányosnak is érezhetjük magunkat, mert a perinatális veszteségeket a társadalomban gyakran tabu övezi.

Ezeket a veszteségeket érzelmileg nagyon megterhelőnek is megélhetjük: érezhetjük azt, hogy reményvesztettek vagyunk, kiüresedtünk, nehéz felállnunk és továbbmennünk, nehéz bíznunk az életben, másokban vagy akár a saját testünkben. Átmenetileg evés- vagy alvászavar, szorongás vagy egyéb testi tünet is felléphet.

Mindezek a veszteségünk utáni természetes gyászreakciók is lehetnek. A Gyászfeldolgozás Módszer® segítségével hatékonyan küzdhetünk meg a minket ért veszteségekkel. Élettel telibbek lehetünk, visszanyerhetjük bizalmunkat, lelkileg kiegyensúlyozottabbá válhatunk, csökkenhet szorongásunk és testi tüneteink, és jelenlegi helyzetünket könnyebben megküzdhetőnek élhetjük meg.

Ha érdekel a téma, és szeretnél többet megtudni a gyászról és a gyászfeldolgozásról, szeretettel várlak az előadásomon, amelyen hasznos információk hangzanak el, és a résztvevők a kérdéseiket is feltehetik. Én pedig szívemből vagyok ott, hogy ezzel is hozzájáruljak a folyamathoz, amely a megkönnyebbüléshez vezet.

Mezey Eszter
Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista, képzésben lévő mentálhigiénés szakember, táncterápiás csoportvezető

Perinat 20gy c3 a1sz kFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.