Közösségi program portál
és helykereső

A Nő Ezeregy Arca - workshop nőknek; Dr. Bajzik Éva: A női természet ritmusa

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A Nő Ezeregy Arca – workshop nőknek

A nők igénye az egymásra-hangolódásra mélyen gyökerezik. Szép példái ennek még a múlt században is működő fonók vagy a városi női szalonok. Valójában minden korban és kultúrában megtaláljuk annak a nyomát, hogy a nők időnként együtt, csak nőkkel töltenek időt.
Napjainkban ez általában néhány barátnőkkel töltött estére, edzésekre vagy szépségszalonokban töltött időre korlátozódik, noha az igény mindenkiben ott lenne valami tartalmasabbra is.
Minden nőben megfogalmazódik legalább egyszer az a kérdés, hogy Mit jelent nőnek lenni? Erre keressük a választ gyerekként a felnőtt nőket, kamaszként a sztárokat figyelve, majd felnőttként más nők tapasztalatait kérdezve, olvasva.
Összességében nincs olyan közeg, aminek a célja kifejezetten az, hogy lehetőséget teremtsen nőknek, hogy egymástól, egymás által tudjanak meg többet arról, hogy mi a nő, mit jelent nőnek lenni?
Azok a válaszaink, amiket ezekre a kérdésekre összeszedünk ideáljainkat figyelve, legtöbbször a külsőségekről szólnak: a megjelenésünkre, viselkedésünkre vonatkoznak. Ezáltal egy külső mércével méricskéljük magunkat és valahol belül mindannyian tudjuk, hogy van valami ami ennél több, mélyebb, bensőségesebb.
Ezzel a női workshoppal szeretnénk megteremteni a közeget arra, hogy együtt, összedolgozva, meg tudjuk találni magunkban azt a valódi nőt, aki most is ott van belül, aki természetes, eredeti és éppen ezért egyedi.

1. előadás témája - Dr. Bajzik Éva: A női test ritmusa

A női testnek van egy természetes működése, ami összességében eltér a gyerek- és a férfitest működésétől is, ezen belül pedig mindenkié egyedi módon működik.
A természetes működésből adódik az életnek egy természetes ritmusa is, ami a 21. században nem mindig tud teret kapni, sokszor nem is vesszük figyelembe. Felgyorsult életünkben, ahol másodpercenként érnek minket a külső ingerek nem igazán figyelünk azokra a finom dolgokra, amiket a testünk velünk kommunikálva folyamatosan diktál nekünk.
Sok feszültség, frusztráció származik ebből a figyelemhiányból és abból, hogy nem ismerjük a testünk jelzéseit. A legapróbb eltérésről is rettenetes dolgokat tudunk gondolni vagy éppen a másik végletbe esve: a test normális ritmusából való kizökkenést sem vesszük észre.

Milyen is a természetes működésünk, milyen ritmus szerint él a testünk és ezáltal mi magunk?
Mi határozza meg, hogy milyen mozgás esik jól? Mitől függ, hogy működik-e egy fogyókúra? Hogyan, mi alapján változik a hangulatunk és erre hogyan lehetünk befolyással?

A Nő ezeregy arca Workshop első előadása ezekre a kérdésekre keresi a választ. Gyere el és légy része a közös munkának.

Az alkalom 3.000Ft/ fő, 3 alkalomra szóló bérlet 7.000Ft/fő, amit a helyszínen lehet megvásárolni.
Jelentkezni lehet: nora.kormendi@anoarcai.hu, szerkesztoseg@anoarcai.hu e-mail címen illetve a +36 30 424- 4675 telefonszámon.
Időpont: 2017.02.22 18.00-21.00
Helyszín: Szeged Padlás, Mátrix Hotel - Szeged, Zárda u. 8.
N c5 91 20ezeregy plak c3 a1t a4 v.6.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.