Közösségi program portál
és helykereső

A művészet templomai: Monet és vízililiomai

Hozzáadás a Google naptáramhoz
színes feliratos olasz dokumentumfilm, 80 perc, 2018.

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő epizódja egy olyan mestermű története, mely szakított a hagyományokkal, és egy művészé, aki a festészetnek köszönheti azt, hogy élete végül jó irányt vett. A háború sújtotta Franciaországban Claude Monet alapjaiban rengette meg a művészet világát, örökre megváltoztatva azt. Az első világháború végéhez közeledve Monet számára világossá vált, hogy művei jelenthetik országa számára a béke, a remény és az ellenállás szimbólumait.
A film bemutatja azt a megszállottságot, ahogyan a festő megalkotta a csodát a fények és a víz iránti csillapíthatatlan rajongását vászonra álmodva. Megismerhetjük azokat a radikális új technikákat és ábrázolásmódokat, melyek forradalmasították a modern művészetet. A számos művészettörténészt és szakértőt felvonultató alkotásban többek között a Dühödt Ámulat: Claude Monet és a Vízililiomok című életrajzi könyv és nemzetközi bestseller szerzője, Ross King is közreműködik.
Monet legfőbb célja volt, hogy a formákról és tárgyakról alkotott „ösztönös, legtisztább benyomásainkat” megjelenítse a vásznon úgy, ahogy emberi szem még sosem láthatta azokat. A filmben a sorozat védjegyévé vált részletgazdag felvételeken első ízben csodálhatjuk meg nagyvásznon az Orangerie Museum, a Marmottan Museum, az Orsay Museum és a Giverny Museum páratlan gyűjteményeit.

Belépőjegy:
teljes árú: 2.400,- Ft
diák- és nyugdíjas kedvezménnyel: 2.000,- Ft

53061893 10156084538952304 8080111464179826688 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.