Közösségi program portál
és helykereső

A mi Józsink / Erzsike - Élet.történetek.hu sorozat

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Mi is kell ahhoz, hogy egy, sokáig állati sorban tartott kisember a saját(!) csillogó Mercedesét vezethesse? Hogy - egy adott pillanatban - ő parancsolhasson a rettegett Vezérnek? Hogy megforduljon a világ? Hogy mi kell hozzá? Kelet-Európa újkori történelmének összes fintora. Privát történelem - szigorúan alulnézeti szempontból.
És ahhoz mi kell, hogy egy egyszerű parasztasszony képes legyen kikaparni a gyerekét a biztosnak látszó halálból? Zsigeri őserő, vak zsigeri hit, nem kevés csoda, meg, talán, alkalmanként egy-egy kisfröccs.
Két himnusz az élethez.

Az Élet.történetek.hu sorozat minden darabja egy-egy igaz történeten alapul. A december 8-i budapesti bemutató után elsőként Szegeden látható előadásban Lengyel Nagy Anna rádiós újságíró történeteit Lázár Kati Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, rendező, kiváló művész és Epres Attila Jászai Mari-díjas színész, az Örkény Színház tagja szólaltatja meg. Az előadás rendezője Keresztes Tamás Jászai Mari-díjas színész és Pelsőczy Réka Jászai Mari-díjas színésznő, rendező – aki a sorozat művészeti vezetője is –, mindketten a budapesti Katona József Színház társulatának tagjai.

Lengyel Nagy Anna rádiós újságíró, a történetek szerzője, egész életében mániákusan gyűjtötte kis emberek nagy történeteit: „Egész életemben gyűjtöttem és a Magyar Rádióban, újságokban, önálló kötetekben, antológiákban publikáltam a történeteket. Mindenhol történeteket kerestem, és meg is találtam őket. Vagy azok találtak meg engem. Negyven éve beszélgetek velük. Civilek, névtelenek, ismeretlenek. Közülünk valók. Negyven éve nem tudok hozzászokni ahhoz a sok csodához, groteszk fintorhoz, tragikumhoz és bölcsességhez, ami egy emberi sorsba belefér.”

Előadja: Lázár Kati és Epres Attila
Szerző: Lengyel Nagy Anna
Dramaturg: Zöldi Gergely
Látvány: Cziegler Balázs
Rendező: Keresztes Tamás és Pelsőczy Réka
Művészeti vezető: Pelsőczy Réka
Plakát: Csáfordi László
Producer: Orlai Tibor

Az előadás a Független Színművészetért Alapítvány és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
A vendégjáték a szegedi MASZK Egyesület szervezésében jön létre.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.