Közösségi program portál
és helykereső

A kontakt tánc folytatódik

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Kontakt tánc-kurzus Dombi Kati vezetésével az Agórában.

A kurzus lehetőséget teremt a résztvevőknek, hogy a kontakt tánc alapjaival megismerkedhessenek. A műhelymunkán a kontakt improvizáció elemeit használjuk, mint a gördülés, emelés, talajjal való munka, vezetés- követés, támasztás. A páros gyakorlatoknál az emelés folyamatát tanuljuk, a lendület és erő hatékony használatát az improvizációban.
Figyelmünket irányítjuk az érintésen alapuló kommunikációra, súllyal és felülettel dolgozunk, a páros és csoportos feladatok a teljes energetikai és interaktív képességünket fejlesztik a mozgásban. Testtudati munkánkkal a jelenben létezés játékosságát fedezzük fel.
A kurzus mindenki számára nyitott, nem szükséges az előképzettség.

Jegyár: 2000 Ft /alkalom
Jelentkezés: emailben: dombikati@yahoo.com

Dombi Kati az Artus Táncszínház táncelőadója volt, a Goda Gábor vezette táncszínház számos díjat nyert előadásaikkal. Többek között az amerikai Double Edge Theatre-nél fizikai színházat tanult, Berlinben Yumiko Yoshioka butoh táncművésszel dolgozott együtt. Ezen kívül olyan koreográfusokkal dolgozott, mint Ladjánszki Márta, Ladányi Andrea, Kántor Kata, Mészöly Andrea, Hudi László, Bakó Tamás, Gold Bea. Kontakt tánc-workshopot tartott többek között a budapesti Mozdulatművészeti Stúdióban, a Trafóban, a koppenhágai Kontakt Tánc Egyesületnél. 2000 óta Franciaországban szervezett színházi-táncos műhelyeket a Laurent Festas alapította Euroculture Egyesületnél. Kontakt tánctanári oklevelét 2006-ban szerezte meg Gál Eszter vezetésével. Az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Kontakt táncfesztiválon tanított kontakt táncimprovizációt és „kontakt tánc és hang” workshopot tartott. Számos nemzetközi együttműködésben vett részt, Glasgow-ból Tom Pritchard kontakt tánctanárt hívta meg Budapestre, Londonból Robert Andersont, a londoni kontakt tánc-improvizáció egyesület vezetőjét, Yumiko Yoshiokát Berlinből, idén Thomas Kampe Feldenkrais és kontakt improvizációs kurzusát hívta meg Budapestre. 2015-ben Londonban forgatott Z Világháború c. filmben kiemelt táncosként szerepelt (kaszkadőr, moving artist). A dán Hókirálynő animációs bábjáték „motion capture”-je volt, Gerda alakjának mozgását találta ki. Pilates tanári oklevelét 2011-ben szerezte. 2018-ban a Midsommar c. amerikai-svéd film koreográfus asszisztense és hangért felelős énektanára volt.
76771609 2812940732092127 4497278638101626880 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.