Közösségi program portál
és helykereső

A gyógyulás mégis-csodája – Beszélgetés a Pszichológia Napján

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Szilasi László íróval és Kopniczky Zsolt idegsebésszel beszélgetnek a Pszichológiai Intézet munkatársai, Csabai Márta és Sallay Viola

A Pszichológia Napja – Szeged (https://www.facebook.com/events/1599146990188591) kiemelt eseménye lesz a február 27-én, szerdán 18.00-kor a kezdődő pódiumbeszélgetés Szent-Györgyi Albert Agórában Szilasi László Luther kutyái című regényéről. Testről, betegségről, a legszemélyesebb tapasztalatok elmondhatóságáról-elmondhatatlanságáról és a narráció gyógyító erejéről beszélget a szerzővel és Kopniczky Zsolt idegsebésszel Csabai Márta és Sallay Viola pszichológus.

„Szilasi László legmegrázóbb művét tartja kezében az olvasó. (…) Egy nagy, halálos betegség fölötti drámai győzelemről szól ez a regény. Témája a test, amely váratlanul és elementárisan hagyhat cserben bennünket, hogy aztán mégis kivételes ragaszkodást produkáljon. Témája az elveszett tudat, az érzékelhetetlen idő, a gyógyulás lehetetlensége és mégis-csodája. Témája egy család szorongattató széthullása, illetve egy új család fölépülése. Témája a családi múlt, a személyes történelem, szülők és nagyszülők sorsa, a huszadik század traumái, háborúk, békeidők, szegénység és túlélési praktikák; mindezekről kitárulkozva a confessio műfaját is fölhasználva beszélnek a rövidre vágott, visszafogott, feszülten pulzáló sorok. Ízlelgessük a baljósan gyönyörű címet: Luther kutyái. Íme, egy regény, amelyben visszahódították az életet.” (Darvasi László)
52572781 10161574320590512 2672650031089057792 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.