Közösségi program portál
és helykereső

A Fool Moon vokálegyüttes koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A Fool Moon vokálegyüttes 2001-ben alakult Szegeden, és azóta - hazánkban egyedülállóan - a pop-a'cappella, azaz hangszeres kíséret nélküli éneklés popzenei műfaját népszerűsíti. Első lemezük 2003-ban “Csillagok…” címmel került a boltokba, melyen magyar slágerek feldolgozásai hallhatók, de a csapat énekel angolul, olaszul, franciául. 2008-ban Kováts Kriszta “Arany-óra” című előadásával zenei kísérletet tettek a magyar irodalom és könnyűzenei acappella éneklés határainak kitágítására, majd a popzenéhez visszatérve, 2012-ben megjelent GeorgeMichaelJackson5 című lemezükre személyes kedvenceiket gyűjtötték össze Michael Jackson és George Michael dalaiból. Ugyancsak 2012-ben egy saját készítésű, magyar nyelvű, pop-acappella sláger is az együttes nevéhez fűződik, amely az első ilyen jellegű dal a magyar popzene történetében. A “Kettesben jó” a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film végefőcím-dalaként csendült fel a hazai és külföldi mozikban. 2012 végén Takács Nikolas-szal a Music & Soul című lemezzel a hazai toplisták élére kerültek.
2005-ben a Fool Moon a kontinens legjobbjai közé emelkedhetett, amikor első helyezést ért el pop kategóriában a grazi Ward Swingle A Cappella Versenyen, Európa legrangosabb szakmai megmérettetésén. 2006-ban az együttes a VI. Tajvani Nemzetközi A Cappella Versenyen kapott első helyezést és két különdíjat, majd 2010-ben az olaszországi Solevoci Nemzetközi Acappella Versenyen a “Szerelem, szerelem…” című dallal a legjobb átirat díját nyerte el.
12 éves pályafutásuk alatt együtt dolgoztak a legismertebb hazai előadókkal, többek között Presser Gáborral, Zsédával, Szolnoki Péterrel, Malek Andreával, Szekeres Adriennel, Szirtes Edina „Mókus”-sal, Kováts Krisztával, a Magna Cum Laudéval vagy Edvin Martonnal. 2008-ban a Fool Moon képviselte Magyarországot Csézyvel a belgrádi Eurovíziós Dalversenyen, és 2016-ban ismét jelen voltak az Eurovízión Freddie kíséretében.
Fennállásának 12 éve alatt a Fool Moon 15 országban koncertezett, többek között Tajvanban, Japánban, Kínában, Dél-Koreában, Szingapúrban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Hollandiában is.
Az együttes tagjai: Mészáros Tamás (tenor), Molnár Gábor (tenor), Németh Miklós (basszus), Wodala Barnabás (bariton), Zentai Márk (tenor)
Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.