Közösségi program portál
és helykereső

A Föld harminc év múlva – rajzpályázat és kiállítás

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Biztosan láttál már olyan fényképeket, melyeken a vadon élő állatok műanyag csomagolásba vagy más, nehezen lebomló hulladékba akadtak. Videót arról, amint az Északi-sark töredezett jégtömbjeit elnyeli az óceán. Gyárkéményeket, melyek sötét és szennyező füstöt eregetnek. Erdőtüzeket a híradóban, szemétszigeteket az interneten, autószmogot a nagyvárosokban.

Sajnos, ezek a képek valósak. Azt bizonyítják, hogy az emberek nem fordítanak elég időt és energiát a környezetük megóvására.
Szerencsére sokan mégis úgy gondolják, hogy a környezetvédelem mindannyiunk feladata, és ezért igyekeznek környezettudatosabban élni: szelektíven gyűjtik a szemetet, bicikliznek autóvezetés helyett, vagy például nem vesznek olyan termékeket, amelyeknek előállítása súlyosan terheli a környezetet.

Szerinted hogy fognak kinézni a városok harminc év múlva? Élhetőbbé teszik az emberek a Földet? Ha a jövő növény- és állatvilágára gondolsz, milyen képet látsz magad előtt?

Rajzold le, hogy fog kinézni a Föld harminc év múlva, és juttasd el hozzánk alkotásodat szeptember 23-ig.

A beérkezett művek legjobbjait nyereményekkel jutalmazzuk. A nyertes pályaművekből készülő kiállítást szeptember 26-án, a Megálló Közösségi Ház Közösségi Házban tekinthetik meg az érdeklődők.

Jelen rajzpályázat Szegeden tanuló diákok részére lett kiírva.

Nevezési kategóriák:
• Általános iskola alsó tagozat
• Általános iskola felső tagozat
• Középiskolások

Az alkotások bármilyen technikával (pl.: grafitceruza, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, pasztellkréta, vízfesték, akril festék, akvarellfesték, üvegfesték, kollázs, illetve vegyes technika), papírra és más anyagokra is készülhetnek.

Javasolt méret: A/4-től A/3-ig

A beküldési határidő: szeptember 23.

A beküldés módja: személyesen, az alábbi helyszíneken és időpontokban:
Motiváció Műhely (Szent Mihály utca 1.): hétköznap 10 és 12 óra között.
Megálló Közösségi Ház (Budapesti krt. 23.): hétfőtől csütörtökig 12 és 20 óra között.
Grand Café (Deák Ferenc u. 18.): hétköznap 17 és 24 óra között, hétvégén 18 és 24 óra között.

Kérünk, hogy a rajzpályázatra beadott alkotásod mellett tüntesd fel nevedet, iskolád nevét, tagozatodat, illetve saját vagy szülőd/gondviselőd elérhetőségét.

Nyeremények: Belépőjegyek, környezetbarát írószerek, valamint Szeded társasjáték a támogató szervezetek felajánlásával.

Támogatók: Szent-Györgyi Albert Agora Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft., Napsugaras Tájház, Kövér Béla Bábszínház, Képzerdő,

A rajzpályázat a Szabad Terek közösségépítő kezdeményezés Klímanapok // Szeged elnevezésű rendezvényének keretein belül valósul meg.

A Szabad Terek szegedi tagjai: Motiváció Műhely, Grand Café Szeged, MASZK Egyesület, Homo Ludens Project, Jazz Kocsma, Fortély-sátor és a Szegedi LMBT Közösségért Csoport.

További információ:
Petró Annamari
petro.annamari@maszk.hu
06/30697-2004

A pályázat kiírója nem vállal felelősséget a beérkező pályamunkák tartalmáért. A pályamunkákat a kiíró nem juttatja vissza a pályázó részére az elbírálást követően. A pályaművek további teljes körű felhasználása a pályázat kiíróit illeti meg.

A nevezés ingyenes.

70411266 1088595724665324 2660207025501241344 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.