Közösségi program portál
és helykereső

A félrevezetés művészete

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A vetítős sorozatunk májusi előadásában Szabó András tanár úr, a szegediek közkedvelt festőművésze, művésztanára lesz a vendégünk. Szabó András festőművészi és pedagógus pályafutása mellett a 80-as évektől a mai napig rendszeresen tart művészettörténeti előadásokat – minden bizonnyal sokan vagyunk, akik emlékszünk még legendás diaporámás előadásaira.

Legújabb előadása e sorozat keretein belül látható első ízben, de már a legújabb technikát használva – most a félrevezetés művészetéről tart előadást a tőle megszokott stílusban. 

Élmény lesz látni és hallani!

Az előadás címe: A félrevezetés művészete – a “trompe l’oeil” megjelenése a XV-XVII. század festészetében

Trompe-l’oeil (francia kifejezés, szó szerint: a szemet becsapó) festészetnek nevezzük, ha a művész megtévesztő, lehetetlen módon mutatja be a valóságot. Az ilyen stílusban készült műveket szokták “megtévesztésig élethűnek” is nevezni.

Mint a festők mesterségbeli tudásának fokmérője évszázadokon keresztül versengésre, bizonyításra késztette a művészeket.

A “trompe l’oeil” a mai festészetben a reneszánszát éli, és a divat is felkapta ennek a  technikáját, lásd a 3D terjedése mindenféle vizuális műfajban.

Egy rövid kis háttérolvasmány a stílusról ITT!

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Helyeket csak korlátozott számban tudunk biztosítani (max. létszám: 120 fő), ezért most is érdemes időben regisztrálni! (a jövő heti nyitányon teltházunk lesz, arra készülünk most is:-)

Regisztráció ITT!

Minden érdeklődőt szívesen látunk!

Szab c3 b3 andr c3 a1s e1490278825876Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.