Közösségi program portál
és helykereső

A Casablanca kávézó bemutatja: Peterslounge /Mikulás party/

Hozzáadás a Google naptáramhoz
"Milyen zene jut eszetekbe egy kávézóban az ablakon át figyelve a kinti forgatagot? Talán olyan, amely nyugalomba öltöztet: minden hang a helyén van, ettől egy kicsit minden más is a helyére kerül. A lounge az a háttérzene, amelyben...
...benne van a jazz, a lecsillapított elektronika, lassú tempók, filmzenére hajazó elemek, minimalizmus, kis etno, kis dub és még sok más, tökéletes zenei alapot adva egy fotelben üldögéléshez, vagy hogy lenyugtassa a várakozás miatt idegeskedőket.

A stílus az 50-60-as években élte első aranykorát, azóta hotelek halljaiban, reptéren, hangulatos bárokban köszön vissza főszereplőként, célja, hogy hallgatója környezetérzékelését befolyásolja, azaz oldja a feszültséget. Nem összetéveszthető a rádióból szóló számokkal, nem egyszerű relaxációs zene. A műfajnak híres művelői vannak (Brian Eno, Café del Mar) és értő fülek kellenek ahhoz is, hogy lemezlovasként szólaltassuk meg a számokat.

A lounge Szeged kulturális életében is jelen van egy kis szelettel: Peter, aki a Cinetrip és más fesztiválok rendszeres DJ-fellépője, négy éve heti rendszerességgel kapcsolja át a közönséget egy másik környezetbe a Casablanca kávézóban. Térjetek be egy kedd esti harmóniára!"
15284102 10154609292790211 7108296913022511165 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.