Közösségi program portál
és helykereső

A Benedekfi Testvérek hegedű – zongora estje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Benedekfi testvérek (Benedekfi István zongoraművész, Benedekfi Zoltán hegedűművész) az Őszi Kulturális Fesztivál rendszeres fellépői. A programjukban egyaránt hallhatók lesznek klasszikus szerzők művei és a saját szerzeményeik is.
Vendég: Kristensen Júlia (zongora)
Műsor:
Paganini: Románc
Kreisler: Liebesleid
Elgar: Salut d’ amour
Hubay: Carmen fantázia
Benedekfi testvérek: Tűz és gondolat
Mámor
Remény
Az ördög szelencéje (Hommage à Paganini)
Lángok (a Ne égesd el! című vietnámi-amerikai film betétdala)
Jégen
Hommage à Tango
A Benedekfi testvérek első műveiket nyilvánosan 2008 augusztusában szerzői esten mutatták be Békéscsabán. Zenei tevékenységük első jelentős munkája a Dung Dot (Don’t Burn It) című vietnami–amerikai filmdráma kísérőzenéjének megírása volt. A film közönségdíjat kapott a XIX. Fukuokai Nemzetközi Filmfesztiválon, és a 2010-es Oscar-díj mezőnyében a legjobb idegennyelvű film kategóriában is indult. 2014 áprilisában volt a Lovak című musical-táncjáték bemutatója a Békéscsabai Jókai Színházban, melynek teljes zenei anyagát a szerzőpáros komponálta. Koncertjeiken klasszikus szerzők kamara- és szóló darabjait mutatják be, de előszeretettel játszanak saját darabokat.
Kristensen Júlia az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar másodéves orvostanhallgatója. Idén tavasszal megnyerte az Egyetemi Zenei Versenyt saját zongoradarabjával. Júlia egyébként fest és ír is, 2020-ban jelent meg első verseskötete, Festett állapotok címmel. Szeptemberben a gárdonyi Nemzedékek Házában nyílt kiállítás a festményeiből.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.