Közösségi program portál
és helykereső

A Benedekfi testvérek hangversenye

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Műsor:
Ludwig van Beethoven: Tavaszi szonáta, Op. 24.
Liszt Ferenc: Rigoletto parafrázis S. 434.
Frédéric Chopin: cisz-moll noktürn Op. post.
Benedekfi Zoltán: Táncképek
Benedekfi testvérek: Angyalok tánca, Lángok
Benedekfi István 1998-ban és 2001-ben a Zeneművészeti Iskolák Országos Zongoraversenyén II. helyezést ért el. Egyetemi tanulmányai alatt kétszer volt országos első Szergej Rachmaninov (2003), illetve Bartók Béla (2005) zongoraversenyeken. Szintén kétszer kapott különdíjat az első és a második Bartók Béla Nemzetközi Zongoraversenyen Szegeden (2004, 2006). Aktív résztvevője volt Rados Ferenc, Schiff András, Volkmar Lehmann és Flórián Péter mesterkurzusainak. Jelenleg az SZTE Neveléstudományi doktori iskola doktorandusz hallgatója, emellett az Egyesült Államokban a Ball State Egyetemen posztgraduális képzésben is tanult 2013-15-ig Dr. Robert Palmer növendékeként.
Benedekfi Zoltán első helyezést ért el a Hubay-Mozart-Bartók hegedűversenyen 2006-ban. Többször részt vett Perényi Eszter, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin kurzusain, de legnagyobb mestere Szecsődy Ferenc Liszt-díjas, Érdemes-művész hegedű virtuóz. Aktív tag a Camerata Budapest hangverseny zenekarban és a Békés Megyei Szimfonikus zenekar életében. Az Alföld Vonósnégyes vezető hegedűse és a stuttgarti kamarazenekar első hegedűse.
A testvérpár igen termékeny a zeneszerzés területén is. A 2001-es Budapesti Bartók Béla Zeneszerzői Verseny különdíjasai lettek. Zenei tevékenységük első jelentős munkája a Dung Dot (Don't Burn It) című vietnami-amerikai filmdráma kísérőzenéjének megírása volt. A film közönségdíjat kapott a XIX. Fukuokai Nemzetközi Filmfesztiválon, és a 2010-es Oscar-díj versenyen a legjobb idegennyelvű film kategóriában is jelölték. A legfrissebb munkájuk a Lovak című táncjáték zenéje, a bemutató 2014 áprilisában volt a Békéscsabai Jókai Színházban. Koncertjeiken klasszikus szerzők kamara és szóló darabjait mutatják be, de előszeretettel játszanak saját darabokat is.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.