Közösségi program portál
és helykereső

40 Days // Gustave Tiger

Hozzáadás a Google naptáramhoz
40 Days

Új énekesnővel, új dalokkal tér vissza több mint kétéves szünet után a 40 Days. Első, álmodozós hangulatú EP-jükhöz képest a hangzás szikárabb, gitárközpontúbb lett, de a fülbemászó dallamokból és a finom pszichedéliából továbbra sem enged a budapesti zenekar.

Gustave Tiger

Ha a művészet irányából közelítjük meg a punkzenét, voltaképp igaz az állítás, hogy a punknak hívott stílusirányzatban a századforduló izmusai keverednek a rockzene köntösében. A budapesti Gustave Tiger zenekar szintén keveri a különböző zenei műfajokat, a többnyire kétperces, feszes dalok abszurd történelmi tablók, ahol bizarr módon fér meg egymás mellett az artpunk, a pszichedelikus rock- és a független gitárzene. Az új felállással 2016 tavaszán új nagylemezzel jelentkező zenekar régmúlt korok abszurd történeteiről mesél, ezekben a történetekben gyakran jelennek meg nagy formátumú történelmi személyiségek, a régmúlt idők őrült figurái. Mindez persze egyáltalán nem oktató jelleggel - a zenében, a szövegekben és a zenekarban is egyaránt jelen van az irónia, az abszurd és a groteszk humor.
Biográfia

A Moog- és (az egykori) Hammer of Gods-tagok által alapított Gustave Tiger zenekar 2013-ban debütált a Mitanni Mares című EP-vel, melyet a két alapító tag, Dorozsmai Gergő (gitár,ének) és Szabó Csaba (basszus, vokál) Mezősi Péter dobossal kiegészülve rögzített.
A trió idővel kiegészült Szurcsik Erika énekesnővel, így ebben a felállásban jelent meg 2014-ben az első nagylemez, az At The Idyll's End, amely kiemelkedő szakmai és kritikai fogadtatásban részesült.
A szecesszionista punkrock zenét játszó együttes 2015-ben bejutott az Index dalversenyének döntőjébe a Sister Sybarite c. dalával, majd az év elején részt vett a texas-i SXSW showcase-fesztiválon. 2015 nyarán új felállással kezdett koncertezni a zenekar: dobos poszton Fekete Dávid (Broken Cups, Terrible Ted), basszusgitáron Hó Márton érkezett, ezzel egyidőben Szabó Csaba gitár-vokálra váltott. Ez év októberében az együttes felkerült a Rough Trade lemezbolt/kiadó aktuális válogatására, a Counter Culture 15-re, olyan előadók mellé, mint Sufjan Stevens vagy Björk.
A Gustave Tiger új nagylemeze 2016 májusában jelent meg Chaste and Mystic Tribadry címmel, ezen szerepel egy magyar nyelvű szám is (Senki se tenger), június elején pedig több állomásos angliai turnéra indult a zenekar, melynek során érintették Londont, Liverpoolt és Manchestert is.
14237766 1164755186921552 8951528655212804466 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.