Közösségi program portál
és helykereső

19. Szeged IGF Koncertek ► Nyugi Kert

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Kedves Nyugizók!

A Szeged IGF | International Guitar Festival a legrégebben működő és egyben az egyik legjelentősebb gitáresemény Magyarországon, mely a gitár kiváló művészeit és színes programokat hoz el a világ minden tájáról. A 2018. április 12-15. között, Szegeden és annak régiójában tartott fesztivál négy rendezvény kategóriában nyújt kikapcsolódás, izgalmat vagy épp hasznos információt.

A rendezvény keretein belül 3 nap alatt 4 koncertet is meghallgathatnak az érdeklődők a Nyugi Kertben.

Jazz Times 04.12. - 19:00 - A dzsessz száz éves történelme során mindig újabb és újabb stílusok születtek, melyekhez sajátos hangszerelés, harmóniai- és ritmikai eszköztár vagy zenei felfogás kapcsolódott. A műfaj jellemzője, hogy reflektál egyéb könnyűzenei stílusokra és a komolyzenére is, ezek stílusjegyeit beépíti, felhasználja. Ezt fogja nekünk visszaadni a Nyugi Kert egyik házi jazz felelőse.

Let the cigar die 04.13. - 19:30 - A kezdetben még akusztikus formában, majd teljes zenekarosan is post-grunge beütésű zenét játszó zenekar igazi fiatalos hévvel 90 fokot fordult és elindult a Stoner rock ösvényein úgy, hogy saját számaikban a kőkemény metálos blueson kívül megtalálható még a hard core, a punk és a modern metál egy két jellegzetessége is. 2016-tól Czene Dávid helyét Varga Szabolcs vette át. 2017-től a teljes verzió megszűnt.A zenekar akusztik duóként működik tovább. Klasszikus akusztikus LTCD performansz várható.

OBZ Trió 04.13. - 21:00 Billy Prim, Sövény Olivér és Csányi Dávid neve is bizonyára ismerős azok számára, akik sűrűbben látogatták az elmúlt időszakban a kertet. Az akusztikus kicsit rockos LTCD koncert után a Jazz vizeire evezünk illetve a balladákba is belekóstolhatunk. A dob a nagybőgő és a gitár garantáltan páratlan élményt nyújt a vendégek számára.

Huszár Gergely 04.14. - 20:00 Huszár Gergely gitárművész koncertjére mindenkinek felhívnánk a figyelmét. Az est folyamán a klasszikus gitár zeneirodalmából hallhatunk műveket a reneszánsztól a barokkon át egészen a kortárs zenéig. Többnyire spanyol és dél-amerikai darabok hangzanak majd el, de néhány magyar kortárs mű is felcsendül.

Mindenkit sok szeretettel várunk. A belépés, mint mindig természetesen most is ingyenes!
29663010 674870889303309 8884399302623817202 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.