Közösségi program portál
és helykereső

Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtára

Cím:
Szeged, Gáspár Zoltán utca 6.
Web:
http://www.sk-szeged.hu/eszakvaros
Telefon:
62/635-357
E-mail:
eszak@sk-szeged.hu
Nyitvatartás:

hétfő: 10:00-12:00 13:00-18:00
kedd: 10:00-12:00 13:00-16:00
szerda: 10:00-12:00 13:00-18:00
csütörtök: 13:00-18:00
péntek: 10:00-12:00 13:00-18:00
szombat: zárva
vasárnap: zárva
Leírás:

Az Északvárosi fiókkönyvtárat 1982. január 3-án nyitotta Szeged városa és a Somogyi-könyvtár. Az intézmény a város Északvárosi lakótelepének azóta is egyetlen közművelődési és kulturális intézménye. A könyvtár lakókörzetének szabadidős központja is.

A Somogyi-könyvtár fiókhálózati rendszerében az Északvárosi fiókkönyvtár közel 14.000 kötetes állományával várja olvasóit. Különösen gazdag és színes a gyerekkönyvek választéka és a történettudomány szakkönyveinek kínálata.

Szolgáltatások


Kölcsönzés - könyvek, illetve a folyóiratok régebbi számai
Éjszakai kölcsönzés - 1 éjszakára kölcsönzünk kézikönyveket
Rövid kölcsönzés - 1 hétre kölcsönözzük az ilyen jelzéssel ellátott könyveket
Helyben olvasás - kézikönyvek, a hírlapok és folyóiratok legfrissebb számai
DJP Pont - Internet, fénymásolás, szkennelés, nyomtatás
Állandó rendezvények - gyermekfoglalkozások (könyvtárhasználati órák, tematikus és kézműves foglalkozások megtartása igény szerint, előzetes egyeztetetés alapján)
Kamarakiállítások - aktualitások, érdekességek, könyvajánlók

Északvárosi fiókkönyvtár klubjai:

 • KAMASZIDŐ
  Könyvtárunkban a “kamaszidőben” (hétköznaponként 13-16 óra között) a tiniké a főszerep. Jöhetnek hozzánk olvasgatni, barátokkal beszélgetni, társasjátékozni, tanulni, leckét írni, drámajátékokat játszani, könyvtári újságot írni, és csak úgy..., mert a könyvtárban együtt lenni jó!
 • KÖNYVKIRÁLY-KÉPZŐ
  Gyerekklubunkba havonta egyszer, péntek délután a könyvbarát iskolásokat invitáljuk. Megismerkedhetnek könyvtárunk ifjúsági műveivel, megoszthatják egymással olvasmányélményeiket; beszélgetések, vidám játékok várják az olvasni szerető gyerekeket. A gyerekprogrammal párhuzamosan tarjuk a felnőtteknek szóló Tanulásra hangoló szülőknek klubot.
 • MESEKUCKÓ
  Minden hónap utolsó péntek délutánján vidám, játékos interaktív mesefoglalkozást tartunk óvodás és kisiskolás gyerekeknek, ahova a szülőket, nagyszülőket is örömmel várjuk. A gyerekklubban a meseolvasást kézműveskedés követi, amelybe a felnőtt családtagok is aktívan bekapcsolódhatnak, együtt alkothatnak a gyerekekkel.
 • OLVASNI MENŐ!
  Könyvklub kamaszoknak (12–14 éves gyerekeknek)
  Új klubunk 2018 őszén indult. A klubtagok minden hónap egyik szerda délutánján kedvenc könyveiket ajánlhatják egymásnak, a könyvtár kamaszoknak szóló könyveiből válogathatnak, és könyvtári újságot szerkeszthetnek.
 • SZÜLŐNEK LENNI KLUB
  Havonta egy-két alkalommal, szerda délelőttönként teret és lehetőséget adunk várandós kismamáknak, kisgyermekes anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek, hogy tapasztalataikat, problémáikat megbeszélhessék egymással, és eközben a kicsiket könyvtárosaink mesékkel, játékokkal igyekeznek lekötni, foglalkoztatni. Állandó szakértőnk: Csikósné Monostori Erzsébet fejlesztő pedagógus, nevelési tanácsadó.
  2018-ban az EFOP-3.7.3-16 Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása elnevezésű pályázat keretein belül 12 alkalmas tematikus programsorozat indul a kisgyermekes anyukáknak A szülői szerep is tanulható, avagy Te is lehetsz „elég jó szülő” címmel.
 • TANULÁSRA HANGOLÓ SZÜLŐKNEK KLUB
  Havi rendszerességű klubunk péntek délutánonként az iskolás gyermekek szüleit, nagyszüleit támogatja abban, hogy a család minél hatékonyabban tudja segíteni a gyermekek megismerési tevékenységét, csökkentse az iskolai kudarcokat a látencia időszakában. Lehetőséget biztosítunk a felnőttek nem formális és informális, élethosszig tartó tanulásához, szakemberek segítségével igyekszünk hozzájárulni a gyerekek iskolai és tanulási problémáinak megoldásához. A találkozók témáit folyamatosan tervezzük a szülők igényeinek figyelembevételével. Állandó szakértőnk: Csikósné Monostori Erzsébet fejlesztő pedagógus, nevelési tanácsadó. A felnőtteknek szóló rendezvénnyel párhuzamosan tartjuk a Könyvkirály-képző gyerekklubot.
 • TEREFERE NEM CSAK IRODALOMRÓL
  Havonta egy délelőtt felnőtteknek, elsősorban nyugdíjas olvasóinknak tartunk klubot, ahol az irodalmi témák mellett kiváló alkalom nyílik egy kis kötetlen beszélgetésre is. Alkalmanként meghívott előadók színesítik a programot. A klubfoglalkozás házigazdája Dévai Kálmánné Anna nyugdíjas pedagógus.
 • TINIKUCKÓ
  Kortársak – közösség – drámajátékok
  Havonta egy szerda délután találkozhatnak egymással a kamaszok, hogy az őket érdeklő és érintő témákról beszélgessenek. A tiniklub programját minden alkalommal közös drámajátékok színesítik, és lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a kamaszok megmutathassák egymásnak, miben tehetségesek. A Tinikuckóba a felső tagozatosokat várjuk.

 

Utolsó módosítás:
2021.09.15.

Hibát látok, szeretném javítani

Programot szeretnék feltölteni ehhez a helyhez
Program időpont Cím
Portálunkat várhatóan 2023. június végén leállítjuk. Hálásan köszönjük az együtt töltött éveket! ♥♥♥

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.