Közösségi program portál
és helykereső

Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtára

Cím:
Szeged, Gáspár Zoltán utca 6.
Web:
http://www.sk-szeged.hu/eszakvaros
Telefon:
62/635-357
E-mail:
eszak@sk-szeged.hu
Nyitvatartás:
hétfő: 10:00-12:00 13:00-18:00
kedd: 10:00-12:00 13:00-16:00
szerda: 10:00-12:00 13:00-18:00
csütörtök: 13:00-18:00
péntek: 10:00-12:00 13:00-18:00
szombat: zárva
vasárnap: zárva

Leírás:

Az Északvárosi fiókkönyvtárat 1982. január 3-án nyitotta Szeged városa és a Somogyi-könyvtár. Az intézmény a város Északvárosi lakótelepének azóta is egyetlen közművelődési és kulturális intézménye. A könyvtár lakókörzetének szabadidős központja is.

A Somogyi-könyvtár fiókhálózati rendszerében az Északvárosi fiókkönyvtár közel 14.000 kötetes állományával várja olvasóit. Különösen gazdag és színes a gyerekkönyvek választéka és a történettudomány szakkönyveinek kínálata.

Szolgáltatások


Kölcsönzés - könyvek, illetve a folyóiratok régebbi számai
Éjszakai kölcsönzés - 1 éjszakára kölcsönzünk kézikönyveket
Rövid kölcsönzés - 1 hétre kölcsönözzük az ilyen jelzéssel ellátott könyveket
Helyben olvasás - kézikönyvek, a hírlapok és folyóiratok legfrissebb számai
eMagyarország pont - Internet, fénymásolás, szkennelés, nyomtatás
Állandó rendezvények - gyermekfoglalkozások (könyvtárhasználati órák, tematikus és kézműves foglalkozások megtartása igény szerint, előzetes egyeztetetés alapján)
Kamarakiállítások - aktualitások, érdekességek, könyvajánlók

Klubok

 • Mesekuckó
  Havonta egyszer, péntek délután játékos mesefoglalkozásokat tartunk óvodás, illetve kisiskolás gyerekeknek, és szüleiket is örömmel látjuk ezen alkalmakkor. A klub keretein belül meseolvasás és -dramatizálás folyik beszélgetésekkel, sok játékkal és jókedvvel.
 • Könyvkirály-képző és Tanulásra hangoló szülőknek
  A Könyvkirály-képző gyermekklubunkban játékos mesefoglalkozást tartunk az óvodás és iskolás gyerekeknek. Ezzel párhuzamosan a felnőtteknek 'Tanulásra hangoló szülőknek' elnevezésű új klubunkban lehetőséget biztosítunk szakember vezetésével egy közös beszélgetésre gyermekeik tanulási és iskola problémáiról. Egyénileg is kérdezhetnek és kérhetnek tanácsokat vendégünktől, Csikósné Monostori Erzsébet fejlesztő pedagógustól.
 • Kis irodalmi terefere
  Negyedévente egy alkalommal felnőtteknek szóló előadásokat tartunk, amelyeken a magyar és a világirodalom egy-egy klasszikus vagy kortárs alkotójának életrajzi érdekességei hangoznak el műveik tükrében. Versek, prózarészletek felolvasása, jó hangulatú közös beszélgetés színesíti e délelőttöket.
 • Szülőnek lenni
  A 2014 novemberétől indított új klubunk keretében teret és lehetőséget szeretnénk nyújtani elsősorban kisgyermekes szülőknek, hogy a gyermekneveléssel kapcsolatos tapasztalataikat, problémáikat meg tudják egymással is beszélni. Ehhez meghívunk szakembereket, akikhez tanácsért fordulhatnak, akik egy-egy témában segítenek továbbgondolkodni. Terveink között szerepel mozgásfejlesztő, logopédus, pszichológus, védőnő szakemberek meghívása – vendégeink igényeihez, kéréseihez igazodva. Szeretettel várunk minden érdeklődő anyukát, apukát, nagyszülőt és természetesen a babákat, kisgyermekeket!
 • Mesemozi
  Havonta egyszer, szerda délutánonként a kisgyermekeket, szüleiket és nagyszüleiket invitáljuk játékos mesefoglalkozásra.

 

Utolsó módosítás:
2017.08.22.

Hibát látok, szeretném javítani

Programot szeretnék feltölteni ehhez a helyhez
Program időpont Cím
2018.12.12. szerda 10:00 ‘A szülői szerep is tanulható, avagy Te is lehetsz „elég jó szülő”
2018.12.14. péntek 16:00 a ‘Karácsonyi Mesekuckó’ – gyerekklubunkba mese- és kézműves foglalkozásra várjuk az óvodás és iskolás gyerekeket családjukkal együtt
2018.12.19. szerda 10:00 Kerekítő Mondókás Móka
2018.12.19. szerda 16:30 ‘Olvasni menő! könyvklub kamaszoknak’

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.